vzw KMTC Uitdaging Mei 2021

THEMA’S: TETRAD & EIGEN KEUZE

Voor de maand mei gaan we voor ‘extra sport’ en ‘flexibiliteit’. Zoals de cijfers nu blijven dalen in de goede richting is er hoopvol perspectief om in juni outdoor en met contact te trainen. Doe mee aan de mei uitdaging om tegen juni in topvorm te zijn. ‘Extra sport’ staat voor een trainingsschema zoals dit reeds werd toegepast een 2000-tal jaar geleden. Met flexibiliteit mag je zelf één of meerdere van de uitdagingen kiezen die we reeds de vorige maanden voorstelden.

TETRAD WORKOUT

Vertaald versie: (https://romanfitnesssystems.com/articles/gladiator-training/)

Het Tetrad Systeem verdeelde de training in cycli van 4 dagen, elk gericht op een ander type training.

Dag 1 was de dag van voorbereiding en bestond uit korte, intensieve trainingen die de atleet voorbereidden op de training van de volgende dag. Als je dit vertaalt naar de training van vandaag, omvat dit trainingsmethoden zoals intervaltraining met hoge intensiteit en sprints .

Dag 2 was de dag van uithoudingstraining. Het bestond uit lange, inspannende oefeningen en diende als een allesomvattende test van het potentieel van de atleet. Het was de bedoeling dat hij tijdens deze dag zich voor 110% zou geven. In de training van vandaag zouden dit je belangrijkste oefeningen zijn: een klassieke Krav Maga training, squats, deadlifts, pull-ups en of andere oefeningen van langere duur.

Dag 3 was de rustdag. Atleten zouden ofwel rusten of slechts zeer lichte oefeningen doen.  De ouden wisten dat je rust nodig had om te herstellen en namen dit principe op in hun trainingssystemen. Natuurlijk hadden ze misschien geen chique cryokamers, maar ze hadden nog steeds genoeg opties om prioriteit te geven aan herstel.

Dag 4 kwam na de rustdag en bestond uit oefeningen van gemiddelde intensiteit. Beschouw dit als uw “hulpdag”. Deze dag omvatte voor hen veel vaardigheidswerk in plaats van een focus op kracht en uithoudingsvermogen. Voorbeeld: een technische Krav Maga training. Na dag 4 werd de hele cyclus opnieuw opgestart en opnieuw gestart.

FLEXIBILITEIT

Kies zelf 1 of meerder uitdagingen van de vorige maanden:

Uitdagingen van februari: https://kmtc.be/2021/01/28/vzw-kmtc-uitdaging-februari-2021/

Uitdagingen van maart: https://kmtc.be/2021/02/21/vzw-kmtc-uitdaging-maart-2021/

Uitdagingen van april: https://kmtc.be/2021/03/23/vzw-kmtc-uitdaging-april-2021/

HOE DEELNEMEN ?

Alle aangesloten leden van de vzw KMTC kunnen deelnemen aan de uitdaging van de maand mei.

Email om deel te nemen: jeroen.vermeulen@kmtc.be.

We beschikken over een whatsapp groep waar we elkaar dagelijks motiveren en waar morgenavond (01/05/2021) uw TATRED WORKOUT SCHEMA wordt op gepubliceerd.

OVERZICHT TETRAD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s