vzw KMTC Uitdaging April 2021

THEMA’S: BEWEGEN, ETEN EN SLAPEN

Voor de maand april gaan we verder op de ingeslagen weg van uitdagingen. Slapen is een nieuw thema, waarbij je zal merken dat met het verhogen van uw gemiddelde slaap per nacht je o.a. kan vermageren (meer uitleg hieronder en in onze Whatsapp groep). Voor het thema ‘bewegen’ gaan we een versnelling hoger en bij het thema ‘eten’ gaan we ons concentreren op aangepaste voeding naargelang uw sportprofiel. Als extraatje mag je gerust zelf eens aan de slag gaan met een ‘Sociale Media-Dieet’.

BEWEGEN

Deze maand een gemakkelijk te onthouden programma en lekker intensief:

  • Elke dag doe je de voorgestelde oefeningen uit het FIREHART-programma (https://darebee.com/programs/fireheart-program.html) waarbij je zelf het aantal sets kiest.
  • Bovenop het FIREHART-programma doe je minsten 3 x per week een Bas Rutten sessie van +/- 30 minuten naar keuze.

ETEN

Deze maand gaan we meer aandacht besteden aan wat we kunnen eten en drinken en dit zowel voor, tijdens en na een sportinspanning. De aandacht blijft op gezond eten en we inspireren ons hiervoor op de info en suggesties van sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck. Voor meer info:

SLAPEN

Tijdens deze COVID19 periode hebben sommigen van ons de kans gehad om een versnelling lager te schakelen en meer aandacht te hebben voor gezin, familie en eigen ME-TIME. Deze maand gaan we aandacht besteden aan ons slaappatroon. En ja … van voldoende slaap kan je ook vermageren. Voor meer info:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s