Uw tactisch trainingsscenario – Mesaanval op de stoep

1.Bron

2.Vertaling van de tekst van de auteur (Opgelet: Google translate)

Ik heb al een tijd geen Tactical Training Scenario-bericht gedaan. Dit is een goede oefening voor je denkspieren.

Bekijk hieronder de video die is gekoppeld en ingebed. Het is twee minuten van het meest wrede geweld dat je ooit zult zien. Let op voor mensen met een zwakke maag, deze video is uitzonderlijk gruwelijk.

Gekke Nederlandse kerel steekt zijn ex-vriendin 70 keer in haar nek.

Als je op straat zou lopen en dit zou zien gebeuren, wat zou je dan doen? Zou je ingrijpen? Zo ja, hoe? Er is geen ‘juist’ antwoord. Elke persoon zal waarschijnlijk met een iets andere manier van handelen komen. Ik ben hier niet om te proberen je te vertellen wat het beste is. Ik stel liever een paar moeilijke vragen en laat je je eigen actieplan bedenken.

De eerste vraag is: ‘ grijpt u in? “Ik heb lang het adagium geadviseerd van” niet jouw mensen, niet jouw probleem . “Zou je deze kunnen negeren of zou je je gedwongen voelen om erin te springen om de vrouw te redden? Ik denk dat velen van jullie ‘high responders’ waarschijnlijk niet in staat zouden zijn weg te lopen van deze scène zonder iets te doen.

Als u ervoor kiest niet in te grijpen, wat kunt u hier dan doen? De politie bellen zou waarschijnlijk de absolute minimale actie zijn die ik van bijna iedereen zou verwachten. Als je de politie gaat bellen, zullen ze je een aantal zeer directe vragen stellen in een scenario als dit. Het belangrijkste is het kennen van de locatie waar de misdaad plaatsvindt. Zoek een straatadres of een nabijgelegen kruispunt. De politie en medici weten niet magisch waar je bent.

Vervolgens willen ze een beschrijving van de dader. Kijk niet terug naar de video. Kun je de aanvaller beschrijven? We willen een beschrijving van het geslacht, het ras, de geschatte leeftijd, de haarkleur en de kledingbeschrijving. Herinner je je al die factoren bij het bekijken van de video?

Wat ook echt belangrijk is, is een richting en manier van reizen krijgen in het geval de dader probeert te ontsnappen. Als we zijn autobeschrijving en / of zijn reisrichting krijgen, zullen we hem veel waarschijnlijker vangen. De 911-operatoren zijn op zoek naar richtingen (N, S, E, W) in plaats van termen als “links en rechts”. Uw beschrijving zou iets moeten zijn als “De verdachte verliet de scène te voet. Ik zag hem niet in een auto stappen. Ik zag hem voor het laatst naar het noorden lopen op High Street. ‘

Je zou versteld staan ​​hoe vaak we een beschrijving krijgen die meer klinkt als: “Uh, ik weet niet precies waar de man heen ging. Ik denk dat hij linksaf is gegaan. ‘  Dat helpt niet echt.

Naast het bellen met de politie, zou ik ook van een omstander verwachten dat hij in deze situatie medische hulp verleent, zolang dit veilig is. Zou je weten hoe je met al dat bloed om moet gaan? Heb je de medische vaardigheden om met deze situatie om te gaan? Iedereen heeft het over tourniquets, maar in dit geval zouden ze niet veel helpen. Ze heeft directe druk en waarschijnlijk wondpakking nodig. Weet jij hoe je dat moet doen? Als dat niet het geval is, neem dan een medische les. Zelfs een eenvoudige “Stop the Bleed” -klasse bij uw plaatselijke brandweer zou een zeer goede plaats zijn om te beginnen.

Wat als u besluit om in te grijpen? Hoe zou je het precies doen? Ik wil dat je hier diepgaand op ingaat. 

Het antwoord is NIET: “Ik schiet hem gewoon neer” of “Ik zal zijn mes wegnemen en slaan. ” Niet goed genoeg. Ga diep. Denk na over hoe u precies zou reageren en overweeg de waarschijnlijke resultaten van uw interventie-inspanningen.

Crisissen lijken op te duiken wanneer we het minst bereid zijn ze aan te pakken. Ik wil dat je dit scenario op verschillende manieren bekijkt op basis van de uitrusting en vaardigheden die je in de strijd brengt. Stel je eerst voor dat je tussenbeide komt met je legaal gedragen vuurwapen. 

Wat als je je pistool niet hebt? Vervolgens moet je uitzoeken wat je antwoord was als je alleen gewapend was met een zakmes. Denk ten slotte na over welke acties u zou ondernemen als u geen wapens had en fysiek gedwongen zou worden.

Laten we hier enkele opties bekijken en wat meer vragen stellen. Ik zal mijn oplossingen geven en de reden achter mijn besluitvormingsproces. Wat ik hieronder uitvoer, zijn de best practices die ik kan verwoorden. Houd er rekening mee dat ik goed schiet. Ik draag bijna altijd een pistool in het openbaar. Ik ben een 240-pond power lifter met 30+ jaar vechtsporten en vechtervaring. De beste opties voor mij zijn misschien niet de beste opties voor jou.

Ingrijpen met een vuurwapen

Dit is geen uitzonderlijk moeilijk probleem om op te lossen als je gewapend bent met een pistool. Ik wil nog steeds dat je heel gedetailleerd plant hoe je je vuurwapen zou gebruiken om het leven van deze vrouw te verdedigen. 

Waar zou je deze aanvaller neerschieten (hoofd, borst, ledematen, etc.)? Hoe ver weg van de slechterik zou je zijn als je de schiet? Je wilt dichtbij genoeg zijn om een ​​gegarandeerde schot te maken, maar niet zo dichtbij dat de moordenaar je met het mes kan neersteken. 

Weet jij de afstand waardoor je volledig gegarandeerd een goed schot maakt op welk deel van zijn lichaam je ook wilt richten? Voor de meesten van jullie is het veel dichterbij dan je je kunt voorstellen.

Omdat de verdachte bovenop zijn slachtoffer is gemonteerd, is een van de voor de hand liggende problemen de vraag hoe de aanvaller moet worden neergeschoten zonder het slachtoffer te raken door een misser of een pass-through-kogel. Als u in een staande positie in de buurt van de verdachte bent en naar het massamiddelpunt van de verdachte schiet, zal het slachtoffer waarschijnlijk door een kogel worden geraakt. Hoe verklein je de kans op die mogelijkheid?

De voor de hand liggende oplossing is om naar een positie te gaan waarvan je zeker weet dat je het schot kunt maken en vervolgens de hoek van je vuren kunt aanpassen. Ik zou proberen de situatie vanaf de zijkant te benaderen (niet vanuit de richting van het hoofd of de voeten van het slachtoffer). In het ideale geval wil ik aan de kant staan ​​van het vechtende paar dat het verst van zijn messenhand verwijderd is. Dat stelt me ​​in staat een beetje dichterbij te komen dan ik kan krijgen als ik aan de meskant van de aanvaller naderde. Het houdt me nog iets langer buiten zijn mesbereik.

Als ik vanaf de zijkant naderbij kom en zijn borstgebied (via de oksel) in een neerwaartse hoek richt, zal het slachtoffer minder snel worden geraakt als mijn kogels door zijn hele lichaam gaat. Ik kan ook ‘niveau veranderen’ door op een knie te vallen en de aanvaller vanuit een rechte zijwaartse hoek te beschieten. De techniek voor niveauverandering is misschien niet de beste optie, afhankelijk van uw ultieme backstop. Als je in een neerwaartse hoek schiet, komt er waarschijnlijk een kogel in de grond. Als je horizontaal vuurt en de kogel door de aanvaller gaat, heb je dan een goede backstop?

Zou je schieten voor het hoofd of het middelpunt van de massa? Hoofdschoten verkleinen de kans dat je je slachtoffer raakt, maar bijna alle hoofdschoten die ik in het echt heb gezien met .38 / 9mm en groter kaliber drongen volledig door de schedel en aan de andere kant. Dat is misschien niet wenselijk als u zich in een drukke stedelijke omgeving bevindt. 

Als ik op dit scenario zou reageren, zou ik de afstand tot ongeveer zes voet afstand van de zijkant van de aanvaller verkleinen en onder een neerwaartse hoek in de borstholte van de verdachte schieten. Ik wil dichtbij genoeg zijn om ervoor te zorgen dat ik alleen hits krijg, maar niet binnen het bereik van zijn mesaanvallen.

Ingrijpen met een mes

Wat als je je wapen niet legaal kunt dragen in dit specifieke scenario? Hoe zou u het probleem met uw tactisch zakmes oplossen?

Ik zou de verdachte van achteren benaderen. Ik zou het mes in de zijkant van zijn nek storten of naar beneden steken net boven zijn sleutelbeen (gericht op de slagader van het subclavium). Met beide doelen zou ik het mes zo diep mogelijk begraven en vervolgens het mes krachtig circulair of lineair in het wondkanaal verplaatsen om de schade te vergroten. Denk aan het ‘roeren van de soep’ met je mes. 

Wees klaar voor de aanvaller om te stoppen met het neersteken van het slachtoffer en je te gaan neersteken wanneer je dit doet. Het duurt even voordat iemand bloedt tot het punt van bewusteloosheid. Wees klaar om te rennen, zijn mesaanval te pareren, of behandel een mes op mes “duel” als hij besluit dat je zijn volgende stekende doelwit bent. Je hebt toch een messentraining? Als je dat niet doet, zou je waarschijnlijk niet moeten vertrouwen op dat opvouwbare Spyderco-mes om je leven of dat van het slachtoffer te redden.

Fysiek ingrijpen

Hoe zou je hiermee omgaan als je volledig ongewapend was? De omstanders in de video waren erg terughoudend. Ze probeerden de aanval te stoppen zonder de aanvaller daadwerkelijk schade toe te brengen. Aarzel niet: Geen halve maatregelen. Als u besluit in te grijpen, doe dat dan met alle kracht die u kunt verzamelen. 

Denk na over hoeveel steekwonden dit slachtoffer heeft opgelopen terwijl de omstanders ineffectieve schoppen afleverden. Als je de kerel gaat schoppen, dan moet het met vol vermogen zijn met het hoofd van de aanvaller als doelwit. Geen pasteitje. Trap hem neer met alle kracht die je kunt verzamelen. 

Ik hou van het idee om in dit scenario een goede trap te gebruiken. Het houdt u buiten het bereik van zijn handen. Je wilt niet ongewapend worstelen met een gewapende tegenstander. Het is waarschijnlijk de zet die ik eerst zou proberen (en misschien ook tweede en derde). Schop hem in het hoofd met alle kracht die je kunt genereren.

Je kunt ook proberen hem met je handen te slaan of proberen hem bewusteloos te stikken. Voor mij zijn die opties minder wenselijk dan een kick. Ik wil deze man niet vijf seconden vasthouden als hij me neersteekt voordat hij gaat slapen.

Wat hem uiteindelijk van de vrouw af kreeg, was toen een omstander hem fysiek ongeveer een minuut van het slachtoffer af trok in de video. Die techniek is het onderzoeken waard. Je kunt misschien de man van de vrouw slepen en weggaan voordat hij kan opstaan ​​en je aanvallen met het mes. 

De omstander hier greep de nek van de man om hem weg te trekken. Ik denk dat ik in plaats daarvan het uiteinde van zijn kap of zijn haar zou hebben gepakt. Ik heb in het echte leven goede resultaten gehad met beide opties. Slechte kerel wegtrekken en vervolgens enige afstand creëren kan een goede optie zijn als je fysiek superieur bent aan de aanvaller.

Andere willekeurige interventietechnieken

Er waren verschillende mensen die deze aanval probeerden te stoppen. Hoe zou u numerieke superioriteit in uw voordeel gebruiken? Als twee of drie jongens bereid waren met je mee te doen, hoe zou je hun inspanningen dan optimaal coördineren? Denk aan communicatie zoals: “Jullie twee grijpen zijn meshand terwijl ik hem uitsmoor.” “Terwijl je hem met de stok raakt, trek ik hem van het slachtoffer af.”   Denk na over hoe je een teamaanval zou organiseren hier.

Van nature hebben we de neiging om ons op de aanvaller te concentreren. Kunnen we ons in plaats daarvan op het slachtoffer concentreren? Kunnen meerdere mensen de vrouw pakken en naar een auto of in een afsluitbare winkel in de buurt brengen? Wanneer een omstander met de aanvaller te maken heeft, kunnen anderen het slachtoffer misschien in veiligheid brengen. Het is iets om over na te denken.

Je moet ook nadenken over het feit dat de aanvaller mogelijk meer dan één wapen heeft. Wanneer je zijn mes weghaalt, kan hij er nog een trekken of misschien zelfs een verborgen pistool. Ben je klaar voor dat potentiële probleem? Zou je proberen de ontwapende aanvaller tegen te houden of zou je hem laten gaan en hem op veilige afstand volgen terwijl je de politie belt?  U moet overwegen wat voor u de beste manier van handelen is.

Neem de tijd en denk er echt over na om op een evenement als dit te reageren. Wat zou u precies doen? Er zijn veel overwegingen en elk scenario is iets anders. Het denken aan haalbare opties is bijna altijd een positief gebruik van je tijd en hersenkracht. Zoek dit scenario van tevoren uit en bepaal wat voor u de beste optie is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s