Hinderlaag tactieken voor ongewapende verdedigers

1.Bron

Link: Ambush Tactics

Auteur: Greg Ellifritz

Tip: wees kritisch bij het lezen van de vertaling onderstaand artikel.

2.Vertaling (Opgelet: Google translate)

Je kunt overwinnen tegen een actieve moordenaar, zelfs als je ongewapend bent.

Een van de beroemdste gevallen waarbij ongewapende mannen een actieve moordenaar stopten, zat in een trein die een paar jaar geleden tussen Amsterdam en Parijs reed. Vier ongewapende Amerikanen en één ongewapende Brit werkten samen om een ​​terroristische actieve moordenaar uit te schakelen, gewapend met een AK-47. Een volledig nieuwsaccount en een tijdlijn van de buitengewone daad van heldendom is HIER beschikbaar .

Als we naar eerdere actieve schietevenementen kijken, zien we dat de meest succesvolle resultaten gebeuren wanneer een gewapend individu onmiddellijk actie onderneemt en de moordenaar neerschiet. Effectief gewapend verzet is veruit de beste strategie, zowel voor individuele overleving als om het grootste aantal potentiële slachtoffers te redden. Als gewapend verzet niet mogelijk is, adviseer ik mensen meestal om te ontsnappen. Weglopen van de moordenaar is ook een opmerkelijk effectieve strategie.

Plaats uzelf daarom in de situatie die in het bovenstaande artikel is beschreven. Je zit in een snel rijdende trein. Je bent in Europa waar je je vuurwapen niet kunt dragen. Gewapend verzet en ontsnapping zijn geen mogelijke opties. Je moet iets anders doen. Deze mensen kozen ervoor om tegen de aanvaller te vechten, ook al waren ze outgunned. Ze vochten en ze wonnen. We hebben meer mensen nodig die dergelijke risico’s willen nemen. Nog belangrijker is dat mensen moeten weten HOE ze effectief kunnen vechten tegen een gewapende aanvaller met hun blote handen, teamwerk of geïmproviseerde wapens.

Het advies in dit artikel moet niet worden genomen om de ongewapende aanval op een gewapende terrorist of actieve moordenaar aan te moedigen als de ideale reactieoptie. Ongewapend vechten tegen een wapen is ongelooflijk gevaarlijk. Als je wilt zien hoe gevaarlijk het is, bekijk dan dit artikel dat talloze situaties beschrijft waarin een ongewapende interventie mislukte tegen een actieve schietaanval. Dat gezegd hebbende, ongewapende aanvallen op gewapende moordenaars werken vaak.  Het onderzoek van Ron Borsch naar actieve moordenaarsgebeurtenissen suggereert dat ongeveer de helft van de actieve moordenaaraanvallen tijdens de schietpartij worden gestopt. Bijna 2/3 van de moordenaars die worden tegengehouden, worden tegengehouden door ONGEWAPENDE burgers. De politie stopt minder dan 20% van de actieve moordenaars tijdens hun daad.

Ongewapend zijn tegen een actieve moordenaar is gevaarlijk om te doen, maar het kan je enige optie zijn. Hier leest u hoe u de kansen in uw voordeel kunt stapelen:

Misschien moet u wachten op een betere gelegenheid.    Het is een recept voor succes om halsoverkop op te laden voor een man die een AK-47 afschiet. Laat u indien mogelijk eerst afdekken of verbergen. In een actief schietevenement schiet de schutter waarschijnlijk snel. Dat betekent dat hij vrij snel zonder munitie komt te zitten. Als je een paar seconden kunt wachten tot zijn pistool leeg is en hij bezig is met herladen, is het veel veiliger om je aanval te initiëren.

Een andere goede gelegenheid om aan te vallen is als de moordenaar een wapenstoring heeft. Een verrassend aantal actieve moordenaars eindigen op een bepaald punt in de aanval met een defect pistool. In de trein in Frankrijk had de zogenaamde moordenaar een wapenstoring die de drie Amerikanen ertoe bracht hem aan te pakken. Leer hoe je wapenstoringen kunt herkennen en exploiteren. Zie voor meer informatie mijn bericht over wapenstoringen tijdens het actieve schietevenement .

Zet een hinderlaag op.   De frontale heffing is meestal niet het beste plan. Als je je kunt verbergen achter dekking en wacht tot de moordenaar je passeert, heb je toegang tot zijn rug. Je hoeft niet eerlijk te vechten. Benader hem van achteren en sla hem met iets hards in het hoofd. Velen van jullie dragen zakmessen, zelfs in gebieden waar je je pistool niet kunt dragen. Benader van achteren en begraaf het mes in de zijkant van zijn nek. Zodra het begraven tot het uiterste, agressief “roer de soep” met het handvat van het mes. Je kunt het mes ook van achteren recht naar beneden in zijn borstholte steken. Probeer net boven het sleutelbeen door te dringen en richt het mes recht naar beneden. Net als bij de vorige techniek, draait u de hendel van het mes agressief om meer schade aan te richten.

Als je een beetje van tevoren waarschuwt, kun je misschien een hinderlaag opzetten op een natuurlijk choke-punt of vanuit een “harde hoek”. Een choke-punt is een vernauwing van een doorgang die beweging doorvoert. Denk aan een deuropening. Dat is een natuurlijk verstikkingspunt. Slechts één persoon tegelijk kan door de deuropening gaan en iedereen die de kamer binnenkomt, moet hetzelfde pad door de deur volgen. De aard van het smoorpunt dichtbij (vaak ook een “fatale trechter” genoemd) maakt het moeilijk voor meerdere shooters of terroristen om u (de verdediger) tegelijkertijd te bereiken. Het biedt ook een locatie waar de beweging van de schutter uiterst voorspelbaar is. Dat maakt het een ideale plek voor u om uw hinderlijke tegenaanval in te stellen.

Een harde hoek is een hoek waarrond iemand niet kan zien zonder zijn lichaam bloot te leggen of de kamer binnen te gaan. Denk aan een deuropening naar een klaslokaal of kantoor. De deuropening wordt meestal in het midden van een muur geplaatst. Direct in die deuropening (aan weerszijden) is een ruimte die niet zichtbaar is vanuit de gang. Om de zijkant van de deuropening vanuit de hal te kunnen zien, moet een persoon fysiek zijn hoofd in de deuropening steken. Dat maakt hem kwetsbaar voor aanvallen.

Wanneer je je hinderlaag in de ‘harde hoek’ van een kamer plaatst, is het bijna zeker dat je de aanvaller ziet voordat hij je ziet. Wanneer mensen kamers binnenkomen, doen ze dat niet door met hun hoofd te leiden. Meestal is een been of arm het eerste lichaamsdeel dat om de hoek komt. Tegen de tijd dat zijn hoofd (het deel dat je hinderlaag kan zien) de hoek om is, begin je al met je aanval.

Krijg wat hulp.   De moedige verdedigers in de trein in Frankrijk gebruikten teamwerk om de schutter te stoppen. Jij zou ook moeten. Als je tijd hebt, plan dan een aanval vanuit een van de hinderlaagposities die ik hierboven heb geïdentificeerd met bereidwillige vrienden of collega’s. Als er geen tijd is voor een plan, moet je misschien zelf de aanval starten. Roep om hulp terwijl je vecht tegen de schutter. Geef mensen specifieke instructies wat u wilt dat ze doen. Soms zijn mensen bevroren van angst. Ze willen helpen, maar weten niet wat te doen. Schreeuwend: ” Jij! Grijp zijn pistool . ‘Of’ Iemand sloeg hem in het hoofd! ‘Zijn mogelijk alle instructies die nodig zijn om omstanders in actie te laten komen.

Ik heb verschillende manieren getest om ongewapend te zijn tegen een gewapende schutter in verschillende trainingen die ik heb gegeven. Als je een kleine groep mensen hebt, wijs dan de eerste persoon aan die voor het wapen van de schutter gaat. In het ideale geval neemt die persoon het wapen weg van de schutter, maar zelfs als hij alleen de snuit afbuigt zodat anderen niet worden neergeschoten, zal hij het doel bereiken. Onmiddellijk de persoon die belast is met het hanteren van het wapen volgen, zullen een of twee anderen zijn die de schutter zo hard mogelijk raken met het doel hem tegen de grond te slaan. Wat ik heb ontdekt, is dat een persoon die hoog raakt (borst- of hoofdniveau) en een andere persoon die laag raakt (tackelen op kniehoogte), de aanvaller meestal heel snel naar de grond brengt. 

Het klinkt complex, maar is echt vrij eenvoudig. Jij en twee vrienden zitten in een moeilijke hoek. De instructies gaan ongeveer als volgt: “Ik ga eerst en probeer zijn pistool te pakken. Je volgt me onmiddellijk en slaat zijn armen in elkaar of slaat hem in het hoofd. Jij (tot de volgende persoon) volgt hem en tackelt de schutter op kniehoogte. ”

Omdat ik dergelijke aanvallen heb ontvangen, kan ik je zeggen dat ze moeilijk te verdedigen zijn. De natuurlijke drang van de schutter is om al zijn aandacht te richten op de man die zijn pistool probeert te pakken. Terwijl hij dat doet, kan hij niet effectief verdedigen tegen de kerels die hem naar de grond proberen te brengen.

Zodra je de aanvaller op de grond krijgt, sla je hem in het gezicht met elk hard voorwerp dat je kunt vinden. Snijd zijn keel door als je een mes hebt. Als je weet hoe je een goede choke moet laten zinken, breng hem dan in slaap. De meeste actieve moordenaars hebben meer dan één wapen (de Franse treinschutter had een AK-47, negen reservemagazines, een 9 mm pistool en minstens één mes). Zelfs als je één wapen van hem weg worstelt, zal hij waarschijnlijk andere hebben. Je moet snel handelen om hem te doden of bewusteloos te maken, zodat hij geen ander wapen kan trekken en zijn aanval kan voortzetten. Als je de aanvaller niet kunt of wilt knock-out slaan of hem wilt doden, gebruik dan het gewicht van meerdere mensen om hem vast te houden terwijl je zijn handen en voeten bindt met schoenveters, riemen of tasriemen. Wanneer hij geïmmobiliseerd is, doorzoek hem en verwijder eventuele extra wapens die hij kan dragen.

Geïmproviseerde wapens kunnen spelwisselaars zijn.   U wilt de kansen zo goed mogelijk in uw voordeel stapelen. Het doel is om de strijd zo snel mogelijk te beëindigen, zodat meer mensen niet gewond raken of gedood worden. Neem je commando van de moedige verdedigers in de trein:

“Ik was in staat hem weer vast te pakken en hem bewusteloos te stikken terwijl Alek hem met het pistool of geweer in het hoofd sloeg.”

Ze gebruikten zowel een smoorspoel als geïmproviseerde wapens (de eigen wapens van de schutter als slagwapens) om de schutter uit het gevecht te halen. Denk aan mogelijke geïmproviseerde wapens die voorhanden zijn. Grijp alles wat zwaar en hard is en gebruik het om het hoofd van de schutter te breken. Brandblussers komen vaak voor op openbare plaatsen en werken geweldig om schedels te verpletteren. Je wordt alleen beperkt door je verbeelding.

Wees echter voorzichtig met het gebruik van het vuurwapen (de wapens) van de schutter. De politie komt vrij snel in een actief schietevenement. Als de enige beschrijving die de politie van de schutter heeft is ” een blanke man met een AK-47” en je staat daar de aanvaller bewusteloos slaand met zijn eigen AK-47 geweer wanneer ze aankomen, wat denk je dat de politie gaat doen doen? Je zou heel gemakkelijk voor de schutter kunnen worden aangezien als je zijn wapens tegen hem gebruikt.

Leer hoe je iemand bewusteloos kunt stikken. Het is niet moeilijk. Het kan worden gegeven door een goede judo of BJJ-instructeur in slechts een paar uur. Zoek een kwaliteitsvolle instructeur en betaal hem voor een paar uur privélessen over het toepassen van smoorspoelen. Ze zijn de snelste en meest betrouwbare manier om mensen snel bewusteloos te maken.

Dit artikel was bedoeld als basisinstructies voor het ongewapend zijn tegen een gewapende moordenaar. De meesten van jullie die dit lezen hadden waarschijnlijk alle dingen kunnen bedenken die ik noemde. De vraag die u zich moet stellen is: ‘ Kunnen uw moeder, kleine zusje of oudere collega hier achter komen? ‘Het antwoord is waarschijnlijk’ nee. ”Deel dit artikel met die mensen. Jullie mensen, die vechters zijn, krijgen dit spul. Deel deze informatie met je vrienden en familieleden die niet zo’n diep begrip van de concepten hebben. Dat zijn de mensen die het meest zullen profiteren van de ideeën waarover ik heb geschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s