Hij/Zij die als eerste een trap of stoot uitdeelt geeft toe dat hij/zij met argumenteren verloren heeft.

Hij/Zij die als eerste een trap of stoot uitdeelt geeft toe dat hij/zij met argumenteren verloren heeft.

  • Er is een oud chinees gezegde: “Hij/Zij die als eerste een trap of stoot uitdeelt geeft toe dat hij/zij met argumenteren verloren heeft.”
  • Je zal niet de eerste beoefenaar zijn van een martiale kunst of vechtsport die in een straat gevecht in serieuze probleem komt indien je past reageert op het moment dat de agressor reeds de aanval vol heeft ingezet.
  • Vermijd een gevecht maar indien dit niet mogelijk is ga tot het uiterste om je in veiligheid te brengen. Uw doelstelling bij een straatgevecht is niet het winnen van het gevecht maar jezelf en/of anderen in veiligheid te brengen. Echter soms is vluchten niet voldoende.
  • Zorg dat uw defensieve techniek steeds iets aanvallends heeft. Principe van Krav Maga: in de mate van het mogelijke gelijktijdig verdedigen en aanvallen.
  • Het enkel blokken van een aanval zal de aanval meestal niet stoppen. Niemand stopt bij 1 stoot of trap.

De drie momenten van initiatief bij een gevecht

  • Het laattijdig initiatief (Go no Sen in het Japans): dit betekent dat uw verdediging en tegenaanval pas wordt ingezet op het moment dat de agressor reeds op het einde is van zijn/haar eerste aanval.
  • Gelijktijdig initiatief (Sen no Sen in het Japans): dit betekent het intercepteren van het begin van de aanval van uw agressor.
  • Voortijdig initiatief: dit betekent dat u de verdediging reeds inzet alvorens uw agressor zijn eerste aanval kan inzetten. In de wettige verdediging spreekt men over ‘een verdediging bij een nakende aanval’.

BRON:

the little black book of violence

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s