Statistieken van een straatgevecht

Inleiding

Ik heb een haat-liefde verhouding met straatgevecht statistieken en de realiteit. Meestal voldoen ze niet aan de wetenschappelijke toets maar uit gebrek aan deftig wetenschappelijk onderzoek benaderen ze net iets beter de realiteit dan de gemiddelde gevoelsmatigheid van een een ‘expert’ in zelfverdediging. Mijn bescheiden mening en bijdrage.

De bron

  • Voor meer info: LINK
  • Er zijn tal van kritische reflecties bij deze bron. Ik laat de lezer vrij om deze terecht te nemen. Wees enkel eerlijk met jezelf en uw wetenschappelijke basisinzichten van straatgeweld.

De Vertaling (met wat aanpassingen)

De auteur van deze vertaalde blog bestudeerde Aziatische en Israëlische systemen. Een slimme zwarte gordel drager kent zijn/haar/hun beperkingen en zoekt voortdurend naar knelpunten.

Hoe zit het met grondgevechten? Gracie Braziliaans Ju Jitsu getrainde straatvechters hebben een duidelijk voordeel. We (volgens de auteur van het vertaalde artikel) kunnen iets leren van hun stijl. Een strijdlustige student van Gracie analyseerde 100 afzonderlijke incidenten op YouTube en leverde op statistieken gebaseerde conclusies.

1) Bijna alle gevechten gaan naar de grond en blijven daar

Het is een oud cliché dat “alle gevechten naar de grond gaan”. En in principe is het waar. De deelnemers waren 73% van de tijd betrokken bij grondgevechten. Als je die knock-outs van tien seconden uitschakelt die zo veel vroege finishes vormen, stijgt het aantal tot 83%.

2) Knock-outs gebeuren in de eerste tien seconden of helemaal niet.

23% van de gevechten eindigde in een knock-out (die wordt gedefinieerd als een enkele slag die een deelnemer onbekwaam maakt). Interessant hieraan was dat meer dan de helft, 64%, in de eerste tien seconden plaatsvond.

3) Omstanders laten de gevechten meestal doorgaan

Tegenwoordig is het publiek meer geïnteresseerd in het filmen van woordenwisselingen dan in betrokken raken en helpen.

Het goede nieuws is dat bij slechts 26% van de gevechten een derde partij betrokken was. Dit betekent dat de meeste gevechten die tussen twee mensen begonnen, tussen twee mensen bleven. Het slechte nieuws is dat wanneer andere mensen betrokken raakten, het vaak (68% van de tijd) de klassieke “vriend springt in” was om mee te doen aan het gevecht.

4) Gevechten hebben vaak geen duidelijke winnaar. 

De beste optie is om een ​​woordenwisseling allemaal samen te vermijden als er een manier is.

De meest verrassende uitkomst in vechten lijkt helemaal geen uitkomst te zijn. 48,4% van de gevechten eindigde besluiteloos.

5) Mannen clinchen 50% van de tijd en vrouwen clinchen 79% van de tijd.

In tegenstelling tot sparring , zijn straatgevechten erg chaotisch. Ze zijn spontaan, ze hebben triggerpoints en er kunnen in een oogwenk slechte dingen gebeuren.

Krav Maga 36

Voor meer info: https://kmtc.be/2022/08/06/km36-jaarprogramma-2022-2023/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s