Open brief aan onze KMTC-leden, hun familie en vrienden

Lieve lezers,

Deze tweede golf van COVID 19 zal meer van ons allen vragen dan de eerste en daar Krav Maga ook voor realisme staat mogen we ervan uitgaan dat ook een derde golf (en een 4de) niet onwaarschijnlijk is. Tot zo ver het minder positieve nieuws.

De oprichters van de vzw KMTC hebben onze organisatie niet enkel opgericht om louter Krav Maga te onderrichten. Het was en is onze droom om er een organisatie van te maken waarbij naast de Krav Maga ‘Pur Sang’ er banden werden gesmeed die ook buiten het Krav Maga een bestaansrecht hadden en hebben. In dit opzet zijn we geslaagd. Nieuwe leden worden verwelkomd in een familiesfeer, lesgevers dragen er toe bij dat iedereen zich welkom voelt en het nieuwe bestuur van de vzw KMTC neemt deze extra missie ter harte.

De komende weken en maanden gaan we niet bij de pakken blijven zitten. Integendeel! We gaan samen ervoor zorgen dat naast de andere sociale contacten, iedereen ook via de vzw KMTC een houvast heeft in deze periode. We = de leden en hun naasten, de lesgevers en het bestuur. En nu even terug praktisch 😉

Wat kunnen de leden doen:

Iedereen zit wel in een lokaal KMTC groepje en/of heeft toegang tot een overkoepelende KMTC groep. Neem contact op met elkaar (bel eens, sms eens, stuur een whatsapp berichtje of … als 50 jarige ben ik niet meer mee met de nieuwste trends LOL). Je mag nog steeds samen iets doen (maximum 4 personen, outdoor, 1.5 meter afstand en … doe uw mondmasker aan). Spreek af met elkaar. Wacht niet op het bestuur, wacht niet op uw locatieverantwoordelijke … contacteer elkaar en vraag hoe het ermee gaat en neem initiatief. Help elkaar. Elkaar helpen is ook bijvoorbeeld boodschappen doen voor degenen waarvoor het niet meer zo evident is. Geef het bestuur een seintje en we stimuleren uw initiatief.

Wat kunnen lesgevers doen:

Dankzij de lesgevers draait de vzw KMTC. En ja … vzw staat voor vereniging zonder winstoogmerk. Ik dank alle lesgevers voor wat ze doen, steeds om gewoon uit de kosten te komen. Leden zullen de komende weken en maanden naar jullie uitkijken voor nieuwe initiatieven. Dat deze initiatieven jullie creativiteit extra zal uitdagen dat weet ik maar … ‘Pick up the challenge’. Jullie zijn de cement van onze organisatie. Ik kijk nu al uit naar alle initiatieven van jullie en zal deze ook op alle mogelijke wijzes promoten. Niet elk initiatief zal het beoogde resultaat bereiken … mijn filosofie: de reis is belangrijker dan de bestemming.

Wat kan het bestuur doen:

Het bestuur bestaat nu uit 9 enthousiaste leden (aanvraag tot publicatie ingediend bij het Staatsblad). Dit bestuur beschikt over eigen expertise (ervaringsdeskundigen op multidisciplinaire vlakken) en tools (google meet, website, facebook, …) om initiatieven te promoten alsook om jullie bij te staan in deze periode. Aarzel ook niet om persoonlijk met ons (alfabetische orde: Geert, Helmut, Jean-Marie, Jeroen, Joachim, Koenraad, Louis, Ronny, Sandra) contact op te nemen indien je enige discretie wenst. Heb je een initiatief om financieel, sportief, emotioneel, psychologisch, … de eindjes aan elkaar te knopen -> contacteer ons en we zetten ons ‘Sparta 300%’ in om dit samen met jou te realiseren.

Tot slot:

We zijn met iets meer dan 300 leden binnen de vzw KMTC en dat doet me denken aan ‘Sparta 300’.

Boodschap aan COVID19: MOLON LABE!

———

Vermeulen Jeroen

Voorzitter vzw KMTC

jeroen.vermeulen@kmtc.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s