Cursus Lesgever Krav Maga

 INFO CURSUS LESGEVER 2018 – 2019

 

1. Toelatingsvoorwaarden

– Minimum 21 jaar

– 3 jaar ervaring in gevechtssporten, of 2 jaar ervaring Krav Maga
– Blanco getuigschrift van goed gedrag en zeden, of werken bij de politie
– Betaling van het cursusgeld voor aanvang van de cursus
– Verklaring van de dokter dat u medisch geschikt bent (zie doktersattest)
– Akkoord van vzw KMTC tot deelname aan de cursus

– Maximum 16 deelnemers

2. Diploma = geslaagd zijn voor drie modules

A. Pedagogische module

Er wordt van de kandidaat-lesgevers verwacht dat ze deelnemen aan en slagen voor het gedeelte ‘algemeen initiator’. Info over hoe inschrijven en kostprijs: https://www.sport.vlaanderen/sportbegeleiders/ (Vroeger: Vlaamse Trainersschool – BLOSO). Vrijstelling voor Bachelor of Master LO.

De lesgevers van vzw KMTC engageren zich om de kandidaten te coachen en bij te staan bij de voorbereiding van dit examen. U kan voor deze module een vrijstelling aanvragen indien u reeds beschikt over het diploma ‘Initiator Algemeen Gedeelte’, of indien u beschikt over het diploma ‘Specialist Geweldsbeheersing zonder Vuurwapen’.

B. Technische Krav Maga-lesgever module

A rato van 1 zondag per maand worden de kandidaten onderwezen in de krav maga technieken.

Elke les gaat door van 10h tot 13h en van 14h tot 17h in de sporthal te Laarne.

Data (in principe telkens de derde zondag van de maand 2018 -2019) : 18/03/2018 (aanvang), 15/04, 20/05, 17/06, 16/09, 21/10, 18/11,
16/12, 20/01/2019 en 17/02/2019 (examendatum onder voorbehoud).

De kandidaten dienen bij het examen van deze module in staat te zijn om de technieken op een technisch correcte en pedagogisch verantwoorde manier te kunnen uitleggen en voor te tonen.

C. Stage module

In de loop van 2018-2019 dient elke kandidaat-lesgever 5 stagelessen voor te bereiden en te onderwijzen in één van de trainingslokaties van de vzw KMTC.

3. Kostprijs

De kostprijs is bepaald op 278 euro voor niet leden, en op 250 euro voor leden. In de kostprijs is er voorzien: onderwijs en begeleiding bij de 10 dagen van de technische krav maga module, en een t-shirt van de vzw KMTC.

De pedagogische module is OOK voorzien in de kostprijs. Kandidaat-lesgevers krijgen de eigen verantwoordelijkheid om zich hiervoor bij Sport Vlaanderen -Vlaamse Trainersschool in te schrijven en de kosten hiervan te dragen; deze kosten worden achteraf terugbetaald door de vzw KMTC. Wij stimuleren de kandidaten om na de initiatorcursus tevens de cursus instructeur risicovechtsporten van de Vlaamse Trainersschool aan te vangen. Dit is echter geen verplichting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s