Krav Maga Jeugd

Waar is er jeugdwerking binnen de vzw KMTC

Ons Project met de KMTC- jeugdwerking

Het KMTC Jeugd-programma is de kinder- en tienerdivisie van Krav Maga Trainingscentrum (KMTC). Het programma omvat alle aspecten van zelfverdedigingstraining voor kinderen en tieners, van de fysieke en technische aspecten tot het educatieve aspect (zelfbeheersing, geweldpreventie, gevaar voor vreemden, functioneren onder stress, enz.), tot simulatietraining. Het is 1 van de uitgebreide zelfverdedigings- en antipestprogramma’s die er momenteel in Vlaanderen beschikbaar zijn. Ons doel is om bewustzijn, vertrouwen en discipline bij kinderen te bevorderen door middel van een gestructureerde syllabus in een leuke omgeving.

Met lessen die geschikt zijn voor alle kinderen van 8 tot 16 jaar, biedt KMTC-Jeugd uw kind de mogelijkheid om waardevolle levensvaardigheden te leren. Naast het leren van leeftijdsgeschikte zelfverdedigingsvaardigheden, zal uw kind het volgende ontwikkelen:

Zelfvertrouwen en zelfrespect. Vertrouwen komt met prestatie, dus het zelfrespect van uw kind krijgt een boost bij elke nieuwe beweging die hij of zij onder de knie heeft en bij elke rang die hij of zij verdient.

Sociale vaardigheden. Kinderen vinden het gemakkelijker om mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken als ze in een kamer zijn vol leeftijdsgenoten die een gemeenschappelijke interesse delen. Daarnaast bevorderen de partner gestuurde activiteiten van KMTC-Jeugd ook kameraadschap, omdat het gaat om het samen opbouwen van vaardigheden.

Discipline. Een van de centrale principes van Krav Maga is zelfdiscipline. Lessen in zelfbeheersing en discipline die nog steeds leuk en boeiend zijn, vormen de kern van het KMTC Jeugd-programma.

Respect. Om Krav Maga te leren, moet uw kind respect tonen voor zijn of haar lesgever, ouders en trainingspartners. Als hij of zij naar de klas komt, leert uw kind respectvolle lessen en nieuwe bewegingen.

Geschiktheid. Actieve kinderen groeien op tot gezonde volwassenen. Krav Maga-training helpt bij het opbouwen van fundamentele kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie die zich vertaalt in een gezondere algehele levensduur.

Samenwerkingsvaardigheden. Veel van de oefeningen in het Krav Jeugd-programma stellen studenten in staat om samen te werken om nieuwe dingen te leren en doelen te bereiken. Dit is een belangrijke levensles voor iedereen om te leren, en KMTC-Jeugd leert het op een leuke en boeiende manier.

Vaardigheden voor bewustzijn, preventie en conflictoplossing. Krav Maga is in de eerste plaats een zelfverdedigingssysteem en het primaire doel is om u en uw gezin veilig te stellen. In KMTC – Jeugd leert uw kind hoe het conflicten op de veiligst mogelijke manier kan de-escaleren, terwijl het het belang benadrukt van het vermijden van een fysieke woordenwisseling.

Verbetering op andere levensgebieden. De voordelen van Krav Maga-training eindigen niet in de sportschool. Het toegenomen zelfvertrouwen, de fitheid en de coöperatieve vaardigheden zullen uw kind helpen bij het navigeren door de academische en sociale aspecten van school, hun gedrag thuis verbeteren en de waarden opbouwen die ertoe leiden dat ze gelukkigere, gezondere volwassenen worden.